Тиждень права В ТНТУ

Тиждень права В ТНТУ

В рамках Всеукраїнського тижня права 30 листопада в університеті відбулася зустріч науково-педагогічних працівників та студентів 3 курсу факультету прикладних інформаційних технологій та електроінженерії з представниками Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області — заступником начальника управління державної реєстрації — начальником відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Івасюк Юлією В’ячеславівною та начальником відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти Музикою Марією Степанівною.

Захід відбувся відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 31 серпня 2016 р. № 627-р «Про затвердження плану заходів з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права» та наказу ректора ТНТУ від 10 жовтня 2016 р. №4/7-715 «Про затвердження плану заходів в ТНТУ з проведення у 2016 році Всеукраїнського тижня права».

Під час зустрічі працівники юстиції ознайомили студентів із структурою та повноваженнями Головного територіального управління юстиції, запровадженими Міністерством юстиції України електронними сервісами, змінами в законодавстві України та нормами чинного законодавства, що цікавили студентську молодь.

Відбувся обмін думками щодо профілактики адміністративних та цивільно-правових правопорушень, підвищення рівня правової культури громадян. Начальник відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти п. Марія Музика наголосила на тому, що «основна мета держави — навчити людей, які в ній проживають, не тільки користуватися правами, але і дотримуватися правової поведінки у відносинах з іншими людьми, установами та інституціями, і якщо дотримання поведінкових норм буде здійснюватися на найпочатковіших етапах, то менше буде допускатися правопорушень, основна ж спрямованість держави — охорона прав людини, їх захист та неприпустимість порушень з боку інших осіб».

На завершення своїх виступів фахівці державних органів юстиції відповіли на запитання присутніх та роздали інформаційні матеріали: методичний посібник «Все про шлюбний договір» та буклет «Приведення статутів громадських формувань у відповідність до вимог чинного законодавства».

img_3905img_3894img_3898

Коментарі закрито.